Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Jaarwisseling 2021 Vuurwerkverbod 2021 - 2022

Vuurwerkverbod 2021 - 2022

Vuurwerkverbod tijdens oud en nieuw

We hopen dat dit de laatste jaarwisseling is waarbij maatregelen getroffen moeten worden om het coronavirus tegen te gaan. En we hopen dat het gezamenlijke vuurwerk op het Drierivierenpunt de volgende jaarwisseling wel door kan gaan. Dit jaar is dat niet zo. 


Door het coronavirus is de werkdruk in ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt ook ieder jaar voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp. Ook is het ieder jaar druk bij de huisartsenposten en voor handhaving. Het kabinet heeft daarom besloten dat winkeliers deze jaarwisseling geen vuurwerk mogen verkopen. Ook mogen mensen geen vuurwerk bij zich dragen of afsteken dit jaar.


Het verbod op het verkopen, het opzak hebben en afsteken van vuurwerk geldt voor al het 'oudejaarsvuurwerk'. Fop- en schertsvuurwerk zoals knalerwtjes en sterretjes is wel toegestaan. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en mag door kinderen vanaf 12 jaar worden gebruikt. 


Jongeren die tijdens oud en nieuw de wet overtreden, worden naar HALT gestuurd. Meer regels rondom vuurwerk vindt u op de website van de rijksoverheid.


Verbod op carbid schieten

Ook geldt er voor dit jaar een carbid schiet verbod. Carbid schieten wordt gezien als alternatief voor het afsteken van vuurwerk. Carbid schieten kan naast dat het gevaarlijk is, ook veel geluidsoverlast veroorzaken. Het college van burgemeester en wethouders heeft carbid schieten verboden.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie