Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Anti-inbraakactie Week van de Veiligheid 2019

Tijdens de Week van de Veiligheid krijgen de eerste 100 bezitters van bedrijfswagens een gratis auto markeer-kit aangeboden van de gemeente Dordrecht. Met deze actie wil de gemeente Dordrecht samen met de politie, inwoners en ondernemers de kans op inbraak verminderen.  

Week van de Veiligheid

Van 7 tot 13 oktober is de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling. Een goede manier om misdrijven een halt toe te roepen, is het aanpakken van heling. Het markeren van spullen is een manier om heling tegen te gaan.


Ondernemers en inwoners

De gemeente Dordrecht en de politie willen met name ondernemers stimuleren na te denken over het voorkomen van auto-inbraak. Een ondernemers wordt bij diefstal dubbel geraakt. Hij is zijn bezittingen kwijt en zijn inkomstenbron. De gratis-actie is daarom vooral gericht op ondernemers, maar ook niet-ondernemers kunnen een auto markeer-kit aanschaffen. Voor hen geldt een korting van 40%.

De politie werkt tijdens de veiligheidsweek mee door actiefolders op straat uit te delen aan bestelbuschauffeurs.

  

Automarkeer-kit

Met een professionele auto markeerkit kan een ondernemer onderdelen van zijn of haar bedrijfsauto, bestelbus of gereedschap zelf markeren en zo minder aantrekkelijk maken voor dieven. Door een koppeling met een database kan de politie gestolen goederen herleiden naar de rechtmatige eigenaar.

  

Veiligheidsbeleid Dordrecht

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde voor een aantrekkelijke stad. Onze stad is de afgelopen jaren veiliger geworden. De investeringen die gemeente en partners hebben gedaan zijn niet voor niets geweest. Maar we willen een veilige en leefbare stad blijven. Daarom zetten veiligheidspartners in op het blijven aanpakken van overlastgevers en het terugdringen van criminele activiteiten als inbraken, diefstallen en ondermijning.
 

Bestellen

Meer informatie is te vinden op  www.sdna.nl > webshop > Project Preventie Voertuigcriminaliteit Dordrecht. Actiecode DORDRECHTPRO. De gratis-actie is geldig tot 31 oktober 2019.


Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie