Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig

Hennepcontainer Statenplein donderdag 27 juni

Wie met eigen ogen een hennepkwekerij wil zien, kan op donderdag 27 juni terecht op het Statenplein in Dordrecht. Daar staat tussen 10.00 en 16.00 uur een container waarin een hennepkwekerij is nagebouwd.

Alertheid

Zo'n hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar is dat zeker niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen (brand, waterschade), worden omringd door zware criminaliteit en maken de buurt onveilig. Het is vaak de alertheid van bewoners die er voor zorgt dat een hennepkwekerij kan worden ontdekt en vernietigd.
Medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van georganiseerde hennepteelt, zoals netbeheerder Stedin, politie, brandweer en gemeente, vertellen bezoekers hoe je een kwekerij kunt herkennen, over de gevaren ervan en wat je kunt doen als je een vermoeden hebt van een kwekerij. 


Vermoeden melden

Vermoed je dat er bij jou in de buurt een kwekerij is? Geef dit dan door aan politie 0900-8844. Wil je dit liever anoniem doen? Bel dan (gratis) met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. http://bit.ly/2ZuNFXR;Hennepcontainer

Hennepcontainer donderdag 27 juni Statenplein Dordrecht

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie