Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief 120.000e Burgernetter in de regio

120.000e Burgernetter in de regio

120.000ste deelnemers burgernet

Woensdag 16 december zette wethouder Rinette Reynvaan de 120.000e deelnemer van Burgernet in het zonnetje. Martin van Eijk meldde zich onlangs aan als 120.000 Burgernetter in de regio Rotterdam (Rijnmond en Zuid-Holland Zuid, waar ook Dordrecht onder valt).


Burgernet is een initiatief van gemeenten en Politie. Het is een soort telefonisch netwerk. Via dit netwerk krijgen bewoners en werknemers van bedrijven, die zich hebben aangemeld, een oproep als de politie een zoekactie begint. Bijvoorbeeld bij een melding van inbraak, straatroof of bij een vermissing. De politie zet Burgernet in bij urgente zaken waarbij de politie een duidelijk signalement heeft.


120.000ste deelnemers burgernetKwart meldingen opgelost
Inmiddels zijn al zo'n 14.000 Dordtenaren aangemeld bij Burgernet. Dat is bijna twaalf procent van de Dordtse bevolking. Bent u nog niet aangemeld bij Burgernet, doe dit alsnog via www.burgernet.nl


We roepen ook nadrukkelijk jongeren op zich te melden. Zij hebben vaak een groot sociaal en online netwerk. In 2014 loste de Politie in de regio maar liefst een kwart van de meldingen op dankzij de inzet van Burgernet. Het ziet ernaar uit dat ook dit jaar een kwart van de meldingen zal opgelost zijn via Burgernet.


120.000ste deelnemers burgernet

Burgernet heeft ook een gratis app. Voor het gebruik van de Burgernetapp is het aanmelden als Burgernetdeelnemer niet nodig.

Locatiegegevens

burgernet appDe Burgernetapp maakt gebruik van de GPS-locatie van uw telefoon om u Burgernetacties te sturen die betrekking hebben op uw directe omgeving.

Bij de Android Burgernetapp bepaalt het toestel - op basis van de locatie van het toestel - of een Burgernetactie relevant is of niet.

In de iOS versie moet u gebieden aanmaken. Op het moment dat er een Burgernetactie in zo'n gebied is, krijgt u een actiebericht. Met informatie over Burgernetacties kunt u bellen met 0900-8844 tegen lokaal tarief, of bij spoed met het gratis alarmnummer 112. Er worden geen locatiegegevens van Burgernetapp-gebruikers bijgehouden.


Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie