Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Whatsapp-buurtpreventiebord onthuld in Krispijn

Whatsapp-buurtpreventiebord onthuld in Krispijn

Onthulling bord wijk Krispijn

Op woensdag 21 december jl. heeft de onthulling plaats gevonden van een Whatsapp-buurtpreventiebord in de wijk Krispijn. Wethouder Reynvaan heeft het bord onthult samen met de initiatiefnemers Maarten Burggraaf en Arjen Meinderts.


Aanjagers van de app-groepen en de bijbehorende bordjes zijn (binnenstad)bewoner Arjen Meinderts en VVD-raadslid Maarten Burggraaf. Die laatste lanceerde www.veiligewijkapp.nl en hoopt dat na Krispijn en de Hoven en nog vele wijken volgen.


Whatsapp buurtpreventie

Eind 2015 hebben Maarten Burggraaf en Arjen Meinderts een centrale website opgezet www.veiligewijkapp.nl, om op die manier Whatsapp buurtpreventie in Dordrecht vlot te trekken. Inmiddels zijn er meer dan 20 groepen en bijna 2.000 huishoudens aangesloten. In elke wijk van de stad is wel een groep actief.

  

Eind 2016 is in de wijk De Hoven een groot succes geweest door een heterdaadburgerarrest van een inbreker en het bewijsmateriaal via de videobeelden die binnen de Whatsapp groep naar boven zijn gekomen.


Via de genoemde website kunnen bewoners zich aansluiten bij de groep in hun woonomgeving. Per groep wordt een coördinator aangesteld, die ook een beetje in de gaten houdt of het ‘groepsgesprek’ wel wordt gebruikt, waar het voor bedoeld is: puur voor de veiligheid, dus niet om bijvoorbeeld de komende speelronde in de eredivisie voor te beschouwen of om de buurt uit te nodigen voor een barbecue.

wijken volgen. De Whatsapp-groep loopt er nu ruim een jaar en heeft een hoge dekking in de wijk.


Begin 2016 heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden samen met de politie en de gemeente voor de Whatsapp buurtpreventie deelnemers. Hier kwamen 150 mensen op af en was de veelgehoorde wens om ook waarschuwingsborden te krijgen in hun wijk. De afgelopen maanden heeft Arjen Meinderts in de wijken geïnventariseerd waar die borden zouden kunnen komen te staan. De huidige plekken zijn door bewoners aangebracht en in samenwerking met de gemeente afgestemd.

 

Zodra er in andere wijken ook het signaal wordt afgegeven dat er behoefte is aan deze Whatsapp-buurtpreventieborden, dan kan het verder over de hele stad worden uitgerold.


Onthulling Whatsapp Dordrecht

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie