Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Vuurwerkshow 2019 en binnenstad nieuwe vuurwerkvrije zone

Vuurwerkshow 2019 en binnenstad nieuwe vuurwerkvrije zone

Chantal Chin A Foeng

Onze mooie historische binnenstad is dit jaar vuurwerkvrij! Ons erfgoed met al haar waardevolle monumenten beschermen wij op deze manier tegen de gevaren van brand en we voorkomen schade.


We organiseren op 31 december 2019 om 12 uur 's nachts een grootse vuurwerkshow op het drierivierenpunt. Zo kunnen alle bewoners en bezoekers van de binnenstad van Dordrecht veilig genieten van mooi vuurwerk. Alle Dordtenaren zijn uitgenodigd om ervan te komen genieten. Samen met buren, familie of vrienden.


De show duurt ongeveer een kwartier en is het beste te zien vanaf de Merwekade en het Groothoofd. Het evenement bestaat uit de show. Rondom de show zijn verder geen andere publieksactiviteiten georganiseerd. Het is de eerste keer dat de gemeente een vuurwerkshow met de jaarwisseling organiseert.


Verkeer en parkeren

Om mensen de ruimte te geven worden de omringende straten afgesloten. Bewoners hebben een MS Word-bestandbrief (1518 kB) hierover ontvangen.


Vuurwerkvrije zones

Naast de binnenstad zijn ook de terreinen van scholen, verzorgings- en seniorentehuizen, parken en het ziekenhuis vuurwerkvrij.

Als u zelf vuurwerk gaat afsteken, houd u dan rekening met uw eigen veiligheid en die van omstanders. Gebruik een vuurwerkbril en maak vuurwerk dat niet is afgegaan nat en ruim het op. Zo voorkomt u dat kinderen ermee gaan spelen.


Vuurwerkafval inleverpunten

Vuurwerkafval kunt u op 2 januari inleveren bij één van de vuurwerk- en kerstboominzamelpunten. Het zijn er 18 verspreid over Dordrecht, dus er is altijd wel een in de buurt!


Meer informatie

Lees ook de tips voor het veilig afsteken van vuurwerk, informatie over vuurwerkvrije zones, Nieuwjaarsvegen en het melden van vuurwerkoverlast.


Wij wensen u een prettige en vooral veilige jaarwisseling toe!

 

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie