Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Opfriscursus rijvaardigheid oudere automobilisten

Opfriscursus rijvaardigheid oudere automobilisten

Om de rijvaardigheid van senioren in de auto op te frissen dan wel bij te scholen, organiseert de gemeente Dordrecht samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus Rijvaardigheid. De cursus is bedoeld voor inwoners van Dordrecht van 65 jaar en ouder, die in het bezit zijn van een auto en een B-rijbewijs. De cursus vindt plaats op donderdag 16 maart 2017 in de Pauluskerk, Albertine Agnesstraat 2 in Dordrecht.

Opfrissen kennis rijvaardigheid

Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de laatste nieuwe verkeersregels. Een ervaren instructeur rijdt mee als de deelnemer in de eigen auto een rijvaardigheidsrit door de omgeving maakt. Hij geeft tijdens de rit praktische tips, zodat de automobilist zo lang mogelijk veilig aan het verkeer kan blijven deelnemen. Ook het nieuwe rijden (milieubewust en energiezuinig) wordt besproken.

Na afloop krijgt de deelnemer een gratis boekje mee met alle geldende verkeersregels en tekens. Een reactietest en een oogmeting maken ook deel uit van het programma.

Meedoen?
Inschrijven kan tot uiterlijk 8 maart bij VVN, dhr. J.W. de Jong, per mail jwmj.dejong@planet.nl of telefonisch 0184-613466.

De ochtendsessie is van 08.30 – 12.00 uur en de middagsessie is van 13.00 -16.30 uur. De kosten bedragen €15,00 per persoon, dit is inclusief 2 consumpties.

Om de rijvaardigheid van senioren in de auto op te frissen dan wel bij te scholen, organiseert de gemeente Dordrecht samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus Rijvaardigheid.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie