Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Actie 'Geef autokrakers geen kans' weer van start'

Actie 'Geef autokrakers geen kans' weer van start'

Leerlingen Da Vinci zetten kentekenplaat gratis vast met boefproof schroeven


Gemeente, politie en Da Vinci College organiseren dit jaar weer een gratis actie op het Leerpark voor automobilisten die autokrakers geen kans geven. De autobezitters kunnen hun kentekenplaat gratis laten zetten door leerlingen van de Mobiliteit Academy van de school. Wethouder Peter Heijkoop gaf op vrijdag 27 januari 2017 het startschot door de eerste nummerplaat vast te zetten. Het gebeurde tijdens de jaarlijkse open dag van de opleidingsinstelling.


KentekenplaatactieIn de maanden februari en maart 2017 kunnen automobilisten op donderdagen van 09.30 tot 11.30 uur hun nummerplaat gratis laten vastzetten met boefproefschroeven. Dit gebeurt door de leerlingen. De leerlingen doen hiermee gelijk ook praktijkervaring op.

Vorig jaar lieten 150 mensen hun nummerplaat vastzetten. Met deze actie willen gemeente, politie en Da Vinci autobezitters ervan bewust maken dat automobilisten veel zelf kunnen doen om diefstal uit de auto te ontmoedigen. De actiedag past in de integrale aanpak van het terugdringen van het aantal diefstallen uit en vanaf motorvoertuigen in Dordrecht door de gemeente en de politie. Voorlichting is daarvan een belangrijk onderdeel.


Bel 112 bij heterdaad

De belangrijkste aanleiding voor een auto-inbraak is dat er in een auto zichtbaar wat te halen valt. Zoals bekend is de zuignap-afdruk van een navigatiesysteem op de voorruit voor autokrakers soms al genoeg om in te breken. Als er in de auto niets in het zicht ligt, kan het er ook niet worden uitgehaald. Het advies is dan ook: Niets Erin, Niets Eruit. Wat ook helpt is de auto te parkeren op een plek waar veel mensen komen en op een goed verlichte plek. Zien mensen iets verdachts? Het advies luidt dan: Bel 112. Dan is de kans groter dat de dieven op heterdaad worden betrapt. Voor veel mensen is de drempel te hoog om 112 te bellen, omdat men het nummer als noodnummer beschouwt. Het zien van diefstal is voor de politie een noodgeval, omdat er direct gehandeld moet worden om de dader op heterdaad te betrappen. Daarom luidt het advies: Bel gelijk 112. Anoniem melden kan via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.



kentekenplaatactieInformatie en tips:

AfbeeldingFolder data kentekenplaatactie (78 kB)

AfbeeldingGeef autokrakers geen kans (113 kB)





 

 

https://www.rtvdordrecht.nl/gratis-kentekenplaten-vastzetten/tvgemist/item?t5jTNw9geyTHX6YCDwa1hA==

Gemeente, politie en Da Vinci College organiseren dit jaar weer een gratis actie op het Leerpark in Dordrecht voor automobilisten die autokrakers geen kans geven.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie