Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Aanbieden van plastic: zo doe je dat

Aanbieden van plastic: zo doe je dat

Dordrecht zamelt plastic huisvuil apart in. Eens per twee weken haalt HVC de speciale zakken op. Ook lege verpakkingen van frisdrank en zuivel en blik mogen daar tegenwoordig bij.


Plastic, pak en blik zijn licht afval. Daardoor kan het gebeuren dat zakken op de ophaaldag wegwaaien. Dat is gevaarlijk en zorgt voor zwerfvuil. Op veel plaatsen heeft Stadsbeheer daarom op verzoek ophanghaken bevestigd. Bijvoorbeeld aan lantaarnpalen in de buurt van de aanbiedplaatsen.

Alleen op de ophaaldag


De ophanghaken zijn er om te gebruiken op de ophaaldagen. Het is niet de bedoeling om volle zakken buiten te hangen op dagen dat HVC niet ophaalt. Katten en grotere vogels kunnen de zakken kapot scheuren. Soms hangen de zakken in de weg. Het is natuurlijk ook geen fraai gezicht als er voortdurend plastic zakken in de buurt hangen.


Afval-app


Op de website www.hvcgroep.nl kunt u de afvalkalender van HVC vinden met de ophaaldagen voor uw straat. U kunt op de website eenvoudig zakken voor het inzamelen van plastic bestellen. U kunt er ook de afval-app downloaden. U ziet daarmee in één oogopslag wanneer HVC plastic, rest, gft en papier ophaalt. Wat ook handig is: u kunt instellen dat u een herinnering krijgt.


Ophanghaken voor plastic

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie