Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Heb jij je al aangemeld bij Burgernet?

Heb jij je al aangemeld bij Burgernet?

burgernet


Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Bent u alert en wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet! Met Burgernet helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. U helpt dus echt mee aan de veiligheid in uw buurt.


Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdachte of een vermist persoon kan opsporen.
Help ook mee en meld u vandaag nog aan.


Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet bestaat uit een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Als deelnemer aan Burgernet krijgt u ingesproken berichten via de telefoon, een tekstbericht per SMS, een bericht via de Burgernet app of een bericht via twitter met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van:

  • vermiste personen;
  • diefstal of inbraak;
  • tasjesroof;
  • geweldsdelicten;
  • doorrijden na een aanrijding.

Ziet u de gezochte persoon of voertuig dan belt u via (0800) 0011 naar de meldkamer. De politie komt dan gericht in actie. Het is niet de bedoeling dat u zelf achter een verdacht persoon aangaat. Een actie via Burgernet kan 24 uur per dag, 7 dagen per week gestart worden. Burgernet wordt ingezet voor dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is.

Aanmelden voor Burgernet

Woont u en/of werkt u in Dordrecht? Meld u dan aan!

Scan de QR code rechtsonder of u kunt zich registreren op www.burgernet.nl.

Op deze pagina vindt men ook de locaties waar de Burgernet app kan worden gedownload. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor Burgernet.


logo burgernet

QRcode burgernet

Samen houden we Dordt Veilig


logo dordtveilig

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie