Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Politiekeurmerk start zomercampagne tegen inbrekers

Politiekeurmerk start zomercampagne tegen inbrekers

Buren wij gaan op vakantie

Met het mooie weer in het vooruitzicht, trekken mensen er in de zomerweken massaal op uit: even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken in een leuke stad of met het hele gezin naar de dierentuin. Een dagje onbekommerd genieten: heerlijk natuurlijk. Maar pas op. Dagjesmensen vormen een verleidelijke prooi voor het dievengilde. Daarom is het Politiekeurmerk een zomercampagne gestart om mensen bewust te maken en hen tips te geven hoe ze diefstal en inbraak kunnen voorkomen.


Ook bij een dagje uit

Insluipers, autokrakers, tasjesdieven, ze weten als geen ander dat mensen met de zomer in hun bol vaak net wat minder alert zijn dan anders. Dat begint al bij het verlaten van de woning. De meeste mensen zullen, voordat ze op vakantie gaan, nog eens extra controleren of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten en misschien de buren gevraagd hebben om een oogje in het zeil te houden. Maar wie doet datzelfde bij een dagje uit? Meer tips kunt u lezen op de website 'Maak het ze niet te makkelijk'.  Op de Politiekeurmerk-website staan nog meer tips en adviezen. 

 


Tips tegen auto-inbraak

In de campagne is ook aandacht voor de auto waar mensen vaak hun waardevolle spullen achterlaten. Het Verbond van Verzekeraars adviseert mensen om waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis te laten. Een andere tip is om de auto het liefst op een veilige, drukbezochte parkeerplaats te zetten. Een parkeerplek in een verlaten straat iets verderop, is misschien goedkoper, maar daar is ook minder sociale controle en geen beveiliging aanwezig. 

Lees meer tips om auto-inbraak te voorkomen.


 


 


Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie