Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Camera's in het Weizigtpark

Camera's in het Weizigtpark

Vanaf 12 juli 2017 staan er in het Weizigtpark camera's. Vanwege het mooie weer zijn er veel mensen in het park. Jammer genoeg wil niet iedereen zich netjes gedragen en veel mensen geven aan zich niet veilig te voelen. In de afgelopen tijd zijn er verschillende maatregelen getroffen om de veiligheid te vergroten. Tot nu toe heeft het maar voor een deel geholpen. Vandaar dat burgemeester Van der Velden heeft besloten om camera's te plaatsen. De camera's zijn vooralsnog tijdelijk en staan er van 12 juli tot en met 12 oktober 2017.

Het Weizigtpark

Het Weizigtpark is een mooi centraal gelegen park in Krispijn. Naast de recreatieve functie is het park inmiddels ook een van de belangrijkste routes van en naar het station. Het wordt druk gebruikt als wandel- en fietsroute. En er zijn diverse mogelijkheden om langer te verblijven in het park.

Echter zowel bewoners als professionals maken zich zorgen om de veiligheid in het park. Verbeteren van de veiligheid en veiligheidsbeleving is daarom een belangrijk punt op de wijkagenda van Krispijn.

Er wordt veel gecontroleerd in het park door politie en Handhaving. En er zijn in het park veranderingen aangebracht zoals extra snoeien, weghalen van een bankje waar overlastgevers rondhingen, plaatsing van extra fietsenstallingen en het is er verboden om alcohol en drugs te gebruiken. Iedereen met een open verpakking alcohol kan een wijkverbod krijgen.

Achter station-centraal hangen al camera's.
De camera's in het park worden neergezet rondom het voetbalveld en worden op verschillende dagen en tijdstippen bekeken.
Vanaf 12 juli 2017 staan er in het Weizigtpark Dordrecht camera's.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie