Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Pop-up wijkinfopunt in Lijnbaangebied geopend

Pop-up wijkinfopunt in Lijnbaangebied geopend

pop-up lijnbaanMaandag 30 mei openden wethouder Rinette Reynvaan en Wim van der Linden, directeur van Trivire een pop-up wijkinfopunt in de Lijnbaan; een initiatief van de gemeente en de Belastingdienst, Dienst Gezondheid & Jeugd, MEE Drechtsteden, Openbaar Ministerie, Politie, Jongerenwerk R-Newt, Sociale Dienst Drechtsteden en Trivire. De komende maanden is een deel van deze partijen actief aanwezig in het wijkinfopunt met spreekuren en bijeenkomsten. Inwoners van het Lijnbaangebied kunnen er terecht met vragen, ideeën en meldingen. De buurtmoeders gaan thema-ochtenden organiseren in het wijkinfopunt.


De komende maanden is een deel van deze partijen actief aanwezig in het wijkinfopunt met spreekuren en bijeenkomsten. Inwoners van het Lijnbaangebied kunnen er terecht met vragen, ideeën en meldingen.

Wethouder Reynvaan (Veiligheid): 'Er is de afgelopen tijd al veel ingezet op bestrijding van overlast en criminaliteit. Hier blijven we onverminderd mee doorgaan. Met de opening van het pop-up wijkinfopunt zijn we als gemeente en samenwerkingspartners zichtbaar in de wijk aanwezig. Samen met bewoners willen we werken aan een Lijnbaangebied waar het prettig en veilig wonen is, en waar inwoners zich thuis voelen en actief meedoen.'

Meedoen
Zo zijn de buurtmoeders al heel actief. Zij organiseerden onlangs een buitenspeeldag en adopteerden samen met andere bewoners een stukje openbaar groen. De komende maanden worden nog meer activiteiten voor en door bewoners georganiseerd. Bewoners van de Lijnbaan worden geïnformeerd over de activiteiten in het wijkinfopunt via posters in de buurt en via www.dordrecht.nl/binnenstad onder het kopje Lijnbaangebied.

Opening
Bij wijze van opening kleurden de kinderen uit de buurt, de wethouder en directeur van Trivire, hun handen op een doek dat in het wijkinfopunt komt te hangen.


pop-up lijnbaan


Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie