Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief WhatsApp buurtpreventie in Dordrecht

WhatsApp buurtpreventie in Dordrecht

Via een Whatsapp-groep kunnen u en uw buurtgenoten elkaar op de hoogte houden van, of waarschuwen, voor verdachte personen of situaties. Leden van de groep kunnen bijvoorbeeld een signalement aanvullen of de looprichting van een verdacht persoon ‘volgen’. Door in zo'n geval ook via 112 snel melding te maken van een verdachte situatie, kan de politie vaker verdachten aanhouden en bijvoorbeeld inbraken voorkomen.

In Dordrecht zijn inmiddels ruim 500 bewoners verspreid over de stad aangesloten bij WhatsApp buurtpreventie, via www.VeiligeWijkApp.nl. Dit platform is opgezet door gemeenteraadslid Maarten Burggraaf en de WhatsApp groepen worden samen met ruim 70 bewoners (buurtgenoten in de groep) beheerd. Zij zorgen dat de WhatsApp groepen bij de kern blijven: alleen berichten die er toe doen en die bijdragen aan een veiligere buurt. De politie ondersteunt deze 'Veilige-Wijk-App'.


Zij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en zullen die niet delen met derden. U zult ingedeeld worden in een groep van bewoners in uw directe omgeving. De groep zal niet groter zijn dan 60 mensen. Uw mobiele nummer is alleen zichtbaar binnen die groep; u kan zelf uw privacy instellingen binnen de groep bepalen. Lees hier hoe: https://www.facebook.com/DordrechtVeilig/posts/1114268615252934


Meer achtergrond over WhatsApp buurtpreventie in andere steden: http://socialmediadna.nl/whatsapp-buurtwacht/


www.VeiligeWijkApp.nl


Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie