Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Woninginbraak? Maak het ze niet te makkelijk!

Woninginbraak? Maak het ze niet te makkelijk!

https://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl


Je trekt al gauw ‘even snel’ de deur achter je dicht. Bijvoorbeeld als je een boodschap gaat doen of even naar de buren loopt. Maar een inbreker heeft maar 'heel even' nodig om binnen te komen. Gelukkig kunnen simpele handelingen een inbraak helpen voorkomen!


Doe daarom altijd de ramen dicht, draai de deur op slot en zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt. Monteer daarnaast stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Wist je dat?

  • De meeste inbraken overdag gepleegd worden.
  • Inbrekers de raarste dingen meenemen, zoals paraplu's, rollators en strijkijzers.
  • De wijkagent op de hoogte is van de inbraakrisico's in jouw wijk.

Meer tips om woninginbraak te voorkomen:

Zorg voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het PKVW zorgt ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. Meer informatie staat in de flyer Voorkom een inbraak in uw woning. U kunt ook de website Politiekeurmerk.nl raadplegen.

WhatsApp-groep

Via een WhatsApp-groep wissel je gratis en snel informatie uit over jouw buurt. Zo help je mee aan een veiligere buurt. Je kunt je aanmelden bij de WhatsApp buurtpreventie in Dordrecht.

Registreer je spullen

Als je je spullen registreert, is de kans groter dat je ze na een inbraak weer terugkrijgt. Bovendien helpt jouw registratie bij het opsporen van de daders. Je kunt je spullen registreren met de Stop Heling app.Zie hier de link naar Android of Apple.

Meld je aan bij Burgernet

Bij Burgernet werk je samen met de gemeente en de politie aan veiligheid in de buurt. Hoe meer mensen hieraan deelnemen, hoe groter de kans dat de politie een verdacht persoon kan opsporen.

Doe een Veilig Wonen Scan

Is jouw huis veilig of hebben inbrekers het heel makkelijk? Doe de Veilig Wonen Scan en ontdek of jij de juiste beveiligingsmaatregelen hebt getroffen.


Banner_check je eigen buurtBenieuwd naar wat in je eigen buurt gebeurt? Op Misdaad in Kaart kun je zien hoe vaak en waar er de afgelopen 3 maanden in jouw buurt is ingebroken. De kaart toont alle pogingen en inbraken en geeft dagelijks een actueel beeld.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie