Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Koninklijke Horeca Nederland, gemeente en politie werken samen aan veilig uitgaan in Dordrecht

Koninklijke Horeca Nederland, gemeente en politie werken samen aan veilig uitgaan in Dordrecht

Maandag 27 november ondertekenden burgemeester A.W. Kolff, Ad Janssen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Drechtstreden en J. Kaijim, teamchef Politieteam Drechtsteden-binnen, een overeenkomst om het uitgaan in Dordrecht nog veiliger te maken. Vanaf nu bestaat de mogelijkheid om door een zogenaamde Collectieve Horeca Ontzegging mensen die erge overlast veroorzaken in de horeca van Dordrecht te weren. 

Veiligheid staat vooropCollectieve Horeca Ontzegging Dordrecht

Ad Janssen, voorzitter van KHN Drechtsteden: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking tussen de gemeente, de politie en onze leden. Met deze nieuwe maatregel, de Collectieve Horeca Ontzegging, zorgen we samen voor een nog beter uitgaansklimaat in de gemeente Dordrecht. En dat vinden wij als horecaondernemers heel belangrijk, want veiligheid staat bij ons voorop. Zodat onze gasten mooie en waardevolle momenten kunnen beleven als ze naar een restaurant, café of lunchroom gaan.”


Succes door goede samenwerking

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats in het restaurant Art & Dining in het Dordrechts museum. Met deze samenwerkingsovereenkomst spreken de leden van KHN in Dordrecht de intentie uit om samen met de gemeente en de politie PDF-bestandde Collectieve Horeca Ontzegging (CHO) (7820 kB) in te zetten in hun gemeente. Deze maatregel wordt ingezet om notoire raddraaiers en uitgaanspubliek dat zich misdraagt, geweld gebruikt, drugshandel pleegt, of wapens bezit de toegang tot de horeca te ontzeggen.

Collectieve Horeca Ontzegging

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie