Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig Nieuwsarchief Strakkere regels vreugdevuren: aanmelden verplicht en maximaal drie vuren

Strakkere regels vreugdevuren: aanmelden verplicht en maximaal drie vuren

De regels rondom vreugdevuren die tijdens de jaarwisseling plaatsvinden, zijn gewijzigd. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 27 september 2016 besloten. Vanaf dit jaar zijn maximaal drie vreugdevuren toegestaan. Buurtbewoners kunnen bij de gemeente toestemming aanvragen voor een vreugdevuur. Aanmelden gaat volgens het principe "wie het eerst komt, het eerst maalt".

 

De gemeente doet van tevoren een toetsing op onder andere veiligheid voordat zij toestemming verleent. Na drie goedgekeurde aanvragen, neemt de gemeente geen nieuwe aanvragen meer in behandeling. De gemeente zorgt voor de ontheffing en het opbouwen en het opruimen van de vreugdevuren.

 

De verandering van de beleidsregel heeft ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen of bezwaren binnengekomen.

 

Definitie vreugdevuur

Een vreugdevuur wordt alleen tijdens de jaarwisseling op 31 december ontstoken; in de wijk; gebeurt veilig; is voor een grote groep van minimaal 10 mensen; is op open terrein in de openbare ruimte en is maximaal 2,5 meter bij 2,5 meter bij 5 meter hoog.

 

Aanmelden

Vanaf vandaag tot en met 15 november 2016 kunnen buurtbewoners een vreugdevuur aanvragen. Dat kan door een mail te sturen naar vreugdevuur@dordrecht.nl of door te bellen met de Wijklijn: telefoonnummer 14 078. Elk jaar start de gemeente opnieuw een aanmeldprocedure op. Aanmelden gaat volgens het principe "wie het eerst komt, het eerst maalt". Na drie goedgekeurde aanvragen neemt de gemeente geen nieuwe aanvragen meer in behandeling.


vreugdevuur

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie