Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Nieuws Dordt Veilig

Week van de opvoeding

Van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2018 is de Week van de Opvoeding. In Dordrecht besteden we daar weer extra aandacht aan. Het thema voor dit jaar is 'Opvoeden is samenspel'. De Week van de Opvoeding laat ouders en opvoeders op een leuke manier kennismaken met verschillende Dordtse initiatieven rond dit thema.


Opvoeden doe je niet alleen. Naast ouders hebben ook anderen een (belangrijke) rol in het opvoeden van kinderen. Denk aan familieleden, buren, vrienden/kennissen, school en bijvoorbeeld de vrijwilliger op de sportclub. Er zijn verschillende initiatieven waar ouders laagdrempelig in contact kunnen komen met elkaar of ondersteuning kunnen krijgen bij (opvoed)vragen. Ook als professionele ondersteuning bij nodig of gewenst is, is dat op verschillende manieren mogelijk.

Veelzijdig programma

Tijdens de Week van de Opvoeding zijn er allerlei activiteiten, bijeenkomsten, lezingen en workshops, zowel voor ouders als professionals:

  • Op maandagavond 1 oktober 2018 opent wethouder Rik van der Linden (jeugd) de week groots, met een inspirerende lezing door Jürgen Peeters, auteur van het boek 'Kinderen zijn geen puppy’s'. Daarna kunnen ouders en opvoeders verschillende workshops volgen, onder andere van Elsbeth Teeling, oprichtster van de Club van Relaxte Moeders.

  • Op dinsdag 2 oktober 2018 is er een avond speciaal voor professionals. Tijdens deze avond zijn er verschillende workshops en lezingen, onder andere over meertalig opvoeden, kind en gescheiden ouderschap en grenzen stellen.

  • Woensdagavond 3 oktober 2018 organiseert het Sociaal Wijkteam Dordrecht de lezing 'Onze kinderen online'. Met humor en voorbeelden uit de praktijk zal Jacqueline Kleijer, werkzaam bij Bureau Jeugd & Media, ingaan op kinderen en mediagebruik. 

Samenspel

Maar er gebeurt deze week nog veel meer: het Ukkepuk concert en een kinderfestival in het Energiehuis, Kids & Koffie en Voorleeshelden in de bibliotheek en een spel- en informatiemiddag bij Speeltuin Oosterkwartier. Allemaal initiatieven uit de stad waar ouders laagdrempelig in contact kunnen komen met elkaar of ondersteuning kunnen krijgen bij (opvoed)vragen. Want opvoeden is samenspel!

Het hele programma en meer informatie staat op www.dordrecht.nl/weekvandeopvoeding.


Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie