Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Wat kunt u zelf doen? Bij een ramp of crisis

Bij een ramp of crisis

In Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen. In dat geval is het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent.

Als de sirene gaat bijvoorbeeld, want dat betekent dat er acuut gevaar dreigt. Zorg daarom dat u goed bent voorbereid op eventuele noodsituaties. Daarmee kunt u veel problemen zelf voorkomen. Tijdens een noodsituatie kunt u de overheid helpen door elkaar te helpen en indien van toepassing foto's of filmpjes te maken die autoriteiten een beter beeld geven van de situatie.


Ter voorbereiding

  • Wees voorbereid, stel een noodpakket samen.

  • Bereid u goed voor op: extreem weer, een ziektegolf of epidemie, stralingsincidenten, brand en explosie, overstroming, aardbeving, een cyberaanval, terrorisme en stroomuitval. Risico’s in uw omgeving bekijkt u op de risicokaart van de gemeente

  • Controleer of uw mobiele telefoon staat ingesteld voor NL-Alert.

Tijdens een ramp of crisis

Andere nuttige linksIn Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Dan is het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Dordt Veilig zet op een rij wat u kunt doen in geval van nood.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie