Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Wat kunt u zelf doen? In uw huis

In uw huis

In en om uw huis kunt u veel doen om de veiligheid voor uzelf en uw huisgenoten te verbeteren.

Met sociale controle kunnen u en uw buren samen de buurt veilig houden. Zo kunnen buurtbewoners samen werken aan een veilige woonomgeving met buurtpreventie en Whats App-groepen.


Brandveiligheid

U kunt veel doen om te zorgen voor brandveiligheid in en om uw huis. Allereerst door brand te voorkomen. Maar ook weten wat u moet doen als er toch brand uitbreekt.


Diefstal en inbraak

U kunt uw huis goed op slot doen, ook als u maar even het huis uit gaat. En het licht aanlaten als u 's avonds weggaat. Parkeer uw fiets als het kan in een berging. Maak uw fiets anders minimaal vast met een tweede slot aan iets dat vast is, zoals een fietsbeugel of een lantaarnpaal. Zo zijn er nog veel meer dingen die u kunt doen om diefstal en inbraak tegen te gaan.


Huiselijk geweld

Heeft u te maken met huiselijk geweld? In uw eigen huis of maakt u zich zorgen om iemand anders? De informatie bij het onderdeel Huiselijk geweld kan u verder helpen.


Veilig opgroeien

Zoekt u informatie om uw tiener te helpen, dan kunt u om advies vragen. De pagina Veilig opgroeien bevat meer informatie en verwijzingen naar websites met advies, ondersteuning en hulp.In en om uw huis kunt u veel doen om de veiligheid voor uzelf en uw huisgenoten te verbeteren.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie