Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Wat kunt u zelf doen? In uw stad Winkelgebieden en bedrijventerreinen Winkelgebieden en bedrijventerreinen

Winkelgebieden en bedrijventerreinen

Ondernemers kunnen zelf veel doen om schade door criminaliteit te voorkomen. Gezamenlijk maatregelen treffen voor veiligheid bijvoorbeeld en het Keurmerk Veilig Ondernemen behalen. Zo'n samenwerking kan ook bedrijventerreinen veiliger maken. En gaat het toch mis in uw winkel of onderneming, doe dan altijd aangifte bij de politie.

Een bedrijventerrein of winkelgebied kan nóg veiliger worden gemaakt als ondernemers samenwerken met collega-ondernemers, de gemeente, de politie en de brandweer. De overheid stimuleert deze samenwerking met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).


Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerreinen en winkelcentra komen voor deze certificering in aanmerking, als zij samen maatregelen voor veiligheid treffen. Met maatregelen zoals inbraak-, overval- en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiligere en prettigere werkomgeving. De bedrijfsschade neemt af en het imago van het winkelcentrum of bedrijventerrein wordt beter. Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij.


De praktijk heeft inmiddels bewezen dat het KVO succesvol is. In 2016 is de tweede ster behaald van het KVO-W Binnenstad. Verschillende winkelgebieden in Dordrecht hebben een Keurmerk Veilig Ondernemen behaald. Zo is er onder meer voor de binnenstad een werkgroep actief voor het  KVO Binnenstad.

 

Meer informatie over bestrijding van winkelcriminaliteit vindt u op de website van het CCV.


Toch gestolen? Doe altijd aangifte

Is in uw winkel sprake van een delict? Doe dan zo snel mogelijk aangifte. U kunt daarvoor het landelijke aangifteformulier invullen voor het doen van aangifte van winkeldiefstal waarbij een verdachte is aangehouden. Voor alle informatie over aangifte doen en het formulier kunt u terecht op de website van de politie.


Bedrijventerreinen veiliger maken

Een bedrijventerrein kan veiliger worden gemaakt door bijvoorbeeld collectieve surveillance, parkmanagement, toegangscontroles, collectief cameratoezicht of het verbeteren van de verlichting op het bedrijventerrein. Lees op de website van de politie alles over cameratoezicht.


Wilt u meer informatie over een goede beveiliging van uw bedrijventerrein, bekijk dan de website van het SBBD (Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht).

Door samen te werken kunnen we bedrijventerreinen en winkelgebieden in Dordrecht veiliger maken.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie