Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Home Wat kunt u zelf doen? In uw wijk Veilig samen Veilig samen

Veilig samen

Een veilige woon- en leefomgeving is belangrijk. Samen met uw buren kunt u veel doen om hier samen voor te zorgen.

Buurtpreventie

Bewoners nemen deel in een PDF-bestandbuurtpreventieteam (138 kB). In diverse wijken in Dordrecht zijn al teams actief. Wilt u hier ook aan deelnemen of kijken wat er in uw wijk mogelijk is? Meld u dan aan bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

What's App-groepen

In sommige wijken in Dordrecht zijn What's App-buurtpreventiegroepen opgericht waar bewoners elkaar op de hoogte houden van ongeregeldheden of verdachte situaties. De groepen hebben een lijntje met de politie, die daardoor sneller kan handelen. What's App Dordrecht is ook op Facebook te vinden.


Burgernet

Via Burgernet kunnen bewoners via internet en hun telefoon een bijdrage leveren aan het bevorderen van veiligheid door actief mee te doen bij opsporing van vermiste personen of daders en andere veiligheidsvraagstukken in de buurt. Aanmelden kan via Burgernet.


Preventiemaatregelen

Bewoners nemen al dan niet samen preventiemaatregelen die het risico op diefstal en inbraak verkleinen. Maatregelen die de kans op diefstal kleiner maken in uw woning, maar ook van uw fiets of auto.


Coffee met een cop

Elke eerste maandag van de maand tussen 9.00 en 11.00 uur is er 'Coffee met een Cop' in McDonald’s Dordrecht-Noord. Het is gemakkelijk binnen stappen bij McDonald’s, de barrière is lager om met een (wijk)agent van gedachten te wisselen. Het concept dat uit Amerika is overgewaaid, geeft de mogelijkheid voor burgers om over uiteenlopende zaken in gesprek te gaan met de politie, maar ook om bijvoorbeeld ongerustheid uit te spreken, politie meer te betrekken of om advies in te winnen. Zo worden politie en inwoner dichter bij elkaar gebracht.


Oog hebben voor..

Bewoners hebben oog voor omstandigheden die de veiligheid in de wijk verminderen en melden dit bij de politie (112 bij spoed of 0900 8844) of de gemeente (14 078). 


Een veilige woon- en leefomgeving is belangrijk. Samen met uw buren kunt u veel doen hier samen voor te zorgen.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie