Spring naar inhoud
  • Bezoekers bij Dordt Pakt Uit, foto Tim Leguijt

Dordt Veilig

Samen voor een veilige stad

Wat kunt u zelf doen?

Een veilige stad maken we samen. De gemeente werkt samen met veiligheidspartners in de stad aan een leefbaar en veilig Dordrecht. Ook inwoners, ondernemers en organisaties hebben een rol in het zorgen voor veiligheid.

U kunt veel zelf doen aan veiligheid in en om uw huis, in uw wijk en in uw stad. En om voorbereid te zijn in geval van nood. Op deze pagina's vindt u praktische tips en verwijzingen naar deskundige informatie.


In uw huis

Bij veiligheid in en om uw huis denken we aan bijvoorbeeld brandveiligheid, of aan een harmonisch gezinsleven, ook voor de kinderen in het huishouden. Maar ook aan veiligheid in geval van een ramp of calamiteit.


In uw wijk

Ook buiten uw huis, in uw buurt mag het veilig zijn. In uw wijk of op straat kan het wel eens niet goed lopen met de buren en in het verkeer blijft oplettendheid nodig. In een wijk mag het leefbaar zijn.


In uw stad

Met maatregelen zoals cameratoezicht en de aanpak van heling werken we aan de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijventerreinen. Ook ondernemers zelf kunnen veel doen voor hun veiligheid en die van hun bezoekers en klanten.


Bij een ramp of crisis

Voor de veiligheid is het goed om voorbereid te zijn voor noodsituaties. En om te weten wat u kunt doen in geval van een ramp of calamiteit.

De gemeente Dordrecht werkt samen met veiligheidspartners aan een leefbare en veilige stad. Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen ook zelf veel doen om zichzelf en de omgeving zo veilig mogelijk te houden. Een overzicht met praktische tips en verwijzingen naar deskundige informatie.

Contact

Voor vragen over of naar aanleiding van deze website kunt u contact opnemen met de redactie van Dordt Veilig:

De veiligheidspartners zijn te bereiken via hun eigen website.

Colofon

De website Dordt Veilig is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Dordrecht.


Redactie Dordt Veilig

- afdeling Veiligheid en Kabinet

- afdeling Communicatie